Кирил Котев и Александър Манолев дадоха старт на изграждането на новата спортна зала в Сандански

Кирил Котев и Александър Манолев дадоха старт на изграждането на новата спортна зала в Сандански

Днес стартираме строителството на един проект, по който работя от ден първи като кмет на Община Сандански. Това каза кметът Кирил Котев по време на първата копка за новата спортна зала, която ще се изгради в общината. Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, а сред официалните гости бе и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Градоначалникът подчерта, че този проект нямаше да стартира без помощта на правителството. По думите му стойността на инвестицията е 2 760 000 лева, като 2,3 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет, а останалите 460 хил. лв. – от общинския. „Искам да благодаря на всички, които помогнаха за този проект“, каза още Кирил Котев и обясни, че първоначалните намерения са били залата да е много по-малка, но от общината са зели решение проектът да отговаря на всички съвременни изисквания. Той пожела и много успехи на спорните клубове на Сандански в новата зала.

„За спорта в общината има два важни проекта – нова спортна зала и изграждането на закрит плувен басейн. Единият проект вече се изпълнява. Сега трябва да успеем да осигурим финансиране и за другия“, каза икономическият заместник-министър Александър Манолев. Той се ангажира да работи за реализирането на тази цел съвместно с общината.

По думите му този проект показва категоричната ангажираност на правителството с региона. „Финансирането за залата бе осигурено още в края на миналия мандат от държавния бюджет. Всички ние се надявахме строителството да започне по-рано, но знам, че кметът и неговият екип искаха да подготвят един добър проект и нашата зала да отговаря на всички съвременни изисквания‘, допълни той.

“Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития. Неща, които показват, че един град е жив – че се развива, че в него има млади хора и надявам се в нея ще виждаме много от техните постижения“, каза още Александър Манолев по време на събитието.