Министерството на икономиката получи почетна грамота от Български икономически форум

Министерството на икономиката получи почетна грамота от Български икономически форум

Брутният вътрешен продукт на България се е увеличил близо два пъти, а износът е нараснал шесткратно за последните 20 г. Това каза заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по отбелязване на 20-годишнината от учредяването на Български икономически форум. Преди две десетилетия БВП на България е бил около 45 млрд. лв., а в края на 2016 г. достига 84 млрд. лв. Още по-позитивни са данните за българския износ, който е съставлявал едва 3.7 млрд. евро, а днес надхвърля 24 млрд. евро. „Преди 20 години бяхме в тежка финансова и икономическа криза, днес Standard&Poor’s поставя кредитния рейтинг на страната ни в инвестиционната скала“, допълни още икономическият заместник-министър.

„Тези факти показват дългия път, който заедно извървяхме – институции, бизнес, синдикати и неправителствен сектор. Днес категорично можем да кажем, че посоката е била правилна, но и да продължим да поставяме пред себе си нови, по-високи цели“, подчерта Александър Манолев. Той благодари на Българския икономически форум, че винаги през тези години се е стремял да поставя важните икономически теми във фокуса на общественото внимание.

По време на церемонията зам.-министър Манолев получи и почетна грамота, която Българския икономически форум връчи на Министерството на икономиката за ползотворното сътрудничество през годините.