Заместник-министър Манолев пожела успех на плувците ни, които заминават на световно за младежи

Заместник-министър Манолев пожела успех на плувците ни, които заминават на световно за младежи

Пожелавам Ви успех и спортно щастие, защото то винаги е нужно. Каквото и да стане обаче за нас вие вече сте победители. С тези думи се обърна заместник-министърът на икономиката Александър Манолев към Йордан Янчев и Антъни Иванов, които утре заминават за участие в Световното първенство по плуване за младежи в Индианаполис, САЩ. Те се срещнаха днес на плувната база на Сандански заедно с треньора на националния отбор Николай Вакареев и другия наш голям спортист – Венцислав Айдарски, часове преди да отпътуват за големия форум.

В Индианаполис се очаква да присъстват над 1000 млади плувци от цял свят, които ще представляват над 100 държави. Състезанието ще продължи шест дни и ще се провежда в легендарния плувен басейн “Нататориум” към Университета на Индиана. Съоръжението има 4700 седящи места и се очаква те да бъдат запълнени с любители на спорта.

България има големи надежди за добро представяне, след все по-силните състезания, които прави Антъни Иванов през тази година. Защо не и на този голям форум да изгрее звездата и на другия ни млад, но много обещаващ спортист – Йордан Янчев. Това, което видя VOX64 е, че и двамата са в много добро настроение, а опитният Венцислав Айдарски, заедно с треньора Николай Вакареев, са постоянно до тях с ценни съвети. Всички те се радват на подкрепата, която виждат в Сандански и на национално ниво.