Благотворителна инициатива за Сандански

Благотворителна инициатива за Сандански

Над 20 000 лв. бяха събрани на традиционния благотворителен бал, който Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански организира в дните преди Коледа. Средствата ще бъдат разходвани за възстановяване на читалището в град Мелник и за облагородяване на парка „Свети Врач” в общинския център. Сред официалните гости бяха зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, кметът на община Сандански – Кирил Котев, общински съветници, кметове, представители на Българската православна църква.

„Постигаме все по-сериозни резултати през последните години, а с обединените ни усилия Сандански ще се утвърждава като още по-добро място за живеене и една от най-добрите туристически дестинации“, каза градоначалникът, който благодари на организаторите, че тази година се набират средства за две каузи, които са много важни за цялата община.

„Всички присъстващи на това събитие имаме една основна цел – Сандански да се развива, да бъде още по-добро място за живеене и повече млади хора да остават тук. И самата инициатива, която ни обединява тази вечер доказва, че всички ние искаме да участваме в този процес“, каза Александър Манолев.по време на благотворителния бал се проведе търг, от който бяха събрани голяма част от средствата. Гостите имаха възможност да направят и анонимно дарение или да се включат в благотворителната томбола. Кметът Котев закупи икона на свети Георги, която бе дарена за храма в с. Левуново. Заместник-министър Манолев също закупи икона на света Богородица, която обяви, че ще бъде дарена на новостроящия се едноименен храм в с. Катунци.