Над 700 зрители събра Седмицата на безплатното кино за деца в Сандански

Над 700 зрители събра Седмицата на безплатното кино за деца в Сандански

Седем дни пълни салони, общо 700 малки зрители, много позитивни емоции и хиляди детски усмивки. Това е равносметката от седмицата на безплатното кино за деца в Сандански, която завърши днес. На последната прожекция бе и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който организира инициативата. Той разговаряше с малчуганите и дори се включи в раздаването на безплатните пропуски.

Припомняме, че през последната седмица, преди Коледните празници, всеки ден имаше по една прожекция, на която децата от Сандански влизаха напълно безплатно. Единственото условие бе да докажат, че не са на повече от 18 години и че са родени, учат или посещават детска градина в Община Сандански.

Инициативата „Децата на Сандански“ стартира през 2017 г. и в нейното първо издание бяха наградени деца и младежи от общината постигнали значими резултати в състезания или конкурси на национално или международно ниво. През тази година е бил променен формата, за да се направи нещо за всички деца, обясни Александър Манолев при нейния старт.