Aлександър Манолев на живо по най-гледания финансов тв канал в света

Aлександър Манолев на живо по най-гледания финансов тв канал в света

Българският заместник-министър на икономиката Александър Манолев днес бе сред гостите на едно от най-гледаните предавания на британския телевизионен канал на Bloomberg – „Bloomberg Surveillance”. За това съобщават няколко български медии.

Водеща на предаването е Франсин Лака, която може да се похвали не само с редица награди, но и с интервюта от световни лидери като действащия френски президент Еманюел Макрон, бившия британски премиер Дейвид Камерън и др.

Основна тема на разговора са били възможностите за инвестиции в България, готовността на страната ни да приеме еврото, но и по-глобални теми като очаквания ефект от американските санкции. Александър Манолев е успял да представи силните страни на България като инвестиционна дестинация в авторитетния телевизионен канал и то в много важен момент, когато се очаква британски компании да правят нови инвестиции, за да запазят достъпа си до единния пазар, след Брекзит. Сега е моментът България да бъде проактивна, се посочва в анализа на един от икономическите сайтове, отразил българското участие.

Линк към цялото интервю тук.