Заместник-министър Александър Манолев се срещна с руския си колега Елена Астраханцева

Заместник-министър Александър Манолев се срещна с руския си колега Елена Астраханцева

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се срещна със заместник-министъра на селското стопанство на Руската федерация Елена Астраханцева. Двамата обсъдиха потенциала на двустранните ни икономически отношения и приоритетните сфери за сътрудничество в сферата на икономиката. По време на разговора те се обединиха около мнението, че има много голям неизползван потенциал в двустранния ни стокообмен и сериозни традиции, които трябва и могат да бъдат използвани ефективно.

По време на срещата зам.-министър Астраханцева представи и кандидатурата на град Екатеринбург за домакинство на световното изложение Expo 2025. Тя направи подробна презентация и предостави допълнителни информационни материали. Зам.-министър Манолев се запозна с предоставената информация и се ангажира, че решението на българското правителство ще бъде взето след обстойно разглеждане на всички представени кандидатури.

Другите две кандидатури за домакинство на Експо 2025 са Япония (Осака) и Азербайджан (Баку), а крайното решение коя от тях ще подкрепи България ще се вземе от Министерски съвет.