Зам.-министър Александър Манолев откри нов бизнес център в София, в който ще работят 2 хил. висококвалифицирани експерта

Зам.-министър Александър Манолев откри нов бизнес център в София, в който ще работят 2 хил. висококвалифицирани експерта

За последните 5 години по Закона за насърчаване на инвестициите са реализират проекти в областта на услугите за близо 180 млн. лв., с които се разкриват над 6400 нови работни места. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на новия бизнес център на TELUS International Europe в София.

„Telus вече е най-големият работодател в своята сфера в страната, а фактът, че прави следващата стъпка с инвестиция от 5 млн. лв. и разкриването на нови 500 работни места, показва, че компанията с чувства добре в България“, посочи зам.-министър Манолев. За предприятието вече работят около 3000 специалисти в страната (от които над 2 хил. в София), а плановете им са да наемат още 2000 експерта до 2020 г. „Подобни събития са най-важният индикатор за бизнес средата в страната. Резултатите, които постигате са впечатляващи и се надявам бизнесът ви в нашата страна да продължи да расте със същите темпове“, каза още Александър Манолев.

Като канадец зная какъв е имиджът на „Telus“ в телекомуникациите, а подобни компании са двигател на растеж в страните, в които оперират, посочи Н. Пр. Кевин Хамилтън, посланик на Канада за България и Румъния. По думите му предприятието е символ на връзките между България и Канада, които се задълбочават все повече. Той обърна внимание и на Споразумението за свободна търговия между ЕС и северноамериканската държава, което е основа за разгръщане на икономическите контакти.

През последните години инвестирахме над 150 млн. евро в българската икономика под формата на заплати, капиталови разходи, данъци и др., като планираме до 2020 г. да удвоим тази цифра, съобщи Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на „Telus International“. Той посочи, че в избора на държава, в която да продължат разширяването си, основен фактор са били стабилността и предвидимостта, която България им предлага и изрази надежда, че управлението на страната ще продължи да им гарантира това. Имате всички предпоставки да достигнете и да задминете вашите западноевропейски партньори, ако правителството продължава подкрепата си към бизнес средата, подчерта още Джефри Пюрит. В своето изказване той отдели специално внимание и на благотворителните активности, които компанията провежда и съобщи, че до края на годините ще дарят над 500 хил. евро, благодарение на Дните на подкрепа, които „Telus“ организира в страната.

На събитието присъстваха и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис, посланик на Гърция за България, Бойко Благоев, ръководител отдел Комуникации на Представителство на Европейската комисия в България, Панагьотис Йоанидис, Country Manager, Gek Terna Group of Companies и др.

Новата бизнес сграда на „Telus“ в София – „Telus Tower“, е построена по най-новите стандарти и предлага на служителите си собствена библиотека, велопаркинг, 18 тематични зони за забавления и почивка, фитнес, йога и зали за масажи, над 50 кухненски помещения и зали за срещи.

Компанията, която оперира в България – „Колпойнт Ню Юръп“ ЕАД е собственост на „Телъс Интернешънъл“, Великобритания. Тя предлага три основни бизнес услуги на своите клиенти: обслужване на клиенти: телемаркетинг, задържане на клиенти, обслужване на клиенти, техническа поддръжка; услуги, свързани с управление на риска, скрийнинг на персонал, управление на транзакции и откриване на измами, финансово и счетоводно обслужване; социални и медийни услуги: наблюдаване, процес на ангажиране, анализ.

„Колпойнт Ню Юръп” ЕАД извършва своята дейност от София и Пловдив, и притежава 100% от дъщерно дружество в Румъния с две локации в Букурещ и Крайова.