Заместник-министър Александър Манолев връчи наградите на победителите в зимното издание на турнира Pirin Cup

Заместник-министър Александър Манолев връчи наградите на победителите в зимното издание на турнира Pirin Cup

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев връчи наградите на победителите в зимното издание на футболния турнир Pirin Cup. В надпреварата в Сандански се включиха общо 80 отбора от 5 държави – България, Гърция, Румъния, Македония и Турция.


„Подобни събития носят много емоция, а децата заразяват с енергията и желанието им за победа. Това е най-важното, но не е единственото. Защото хотелите са пълни, гостите са стотици и надявам се много от тях ще се върнат отново за почивка или екскурзия. Всичко това движи местната икономика напред”, каза Александър Манолев. Той поздрави децата, че полагат толкова усилия в спорта, но им пожела да залягат и над уроците.

„Сандански и регионът вече са утвърдена спортна дестинация и се надявам, че всяка година турнирите и отборите, които участват в тях, ще продължават да се увеличават“, допълни икономическият заместник-министър.


Международният турнир по футбол за деца Pirin Cup е състезание, което се провежда два пъти в годината – през зимата и лятото. За лятното състезание е избран град Банско, а за зимното – Сандански. Турнирът държи рекорда в България с участието на 128 отбора и повече от 2000 деца, в 9 възрастови групи.