Зам.-министър Манолев: През 2018 г. една трета от инвестициите ще са за увеличаване на производствения капацитет

Зам.-министър Манолев: През 2018 г. една трета от инвестициите ще са за увеличаване на производствения капацитет

Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции. Това съобщи заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата. По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

“В края сме на една добра година за българското производство. Компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни – износът на страната ни расте с 14%”, каза зам.-министър Манолев. Той акцентира и на факта, че една от най-големите агенции – Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала.

Зам.-министър Манолев връчи наградата в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.“

На церемонията присъстваха и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов и др.