Представители на една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и компоненти за автомобилната индустрия са на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции

Представители на една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и компоненти за автомобилната индустрия са на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции

Представители на една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и компоненти за автомобилната индустрия и др. – „Тисенкруп“ са на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции и разширяване на дейността си. Те са в страната ни по покана на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев като в рамките на посещението си имаха оперативна среща и посещение на производствената им база в София.

Към момента в България оперира дружеството „Тисенкруп Матириалс България“ ООД, което е фокусирано върху складиране, продажба на едро и дребно на стоманени продукти. Концерна планира обособяването на нов логистичен център, който да обслужва региона, като се разглеждат няколко локации в страната ни. Със сигурност ще останем част от този сектор в България, където постигаме добри резултати, посочи Мартин Щилгер, изпълнителен директор за Източна Европа в направление „Материали“ на концерна. По думите му през последните години те са инвестирали над 5 млн. евро в базата си в София като и към момента я разширяват. Дружеството разполага с още три локации на територията на страната в Пловдив, Русе и Бургас, стана ясно по време на срещата.

„Можете да се възползвате от редица насърчителни мерки от държавата, ако планирате нова инвестиция в регион с висока безработица“, посочи Александър Манолев. Той подчерта, че много предимства могат да предложат и държавните индустриални зони като показа конкретни локации с перспектива за разширяване. „Надяваме се не само да останете в страната ни, но и да планирате ново разширение на дейността си, а в дългосрочен план това да бъде основа за откриване и на производства от други сектори на концерна в България“, каза още Александър Манолев.

В срещата, която се проведе в Министерството на икономиката участие взеха Мартин Щилгер, изпълнителен директор за Източна Европа в направление „Материали“ на „Тисенкруп“, Михаел Ридер, ръководител за вътрешната и външна комуникация на концерна, Георги Николов, управител на „Тисенкруп Матириалс България“ ООД, Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

„Тисенкруп“ е диверсифицирана индустриална група с традиционно силни страни в материалите и нарастващ дял от бизнеса с капиталови стоки и услуги. Над 156 000 служители в близо 80 страни работят за концерна. През фискалната 2015/2016 г. „Тисенкруп“ генерира продажби от около 39 млрд. евро. „Тисенкруп Матириалс България“ ООД е фокусирано върху складиране, продажба на едро и дребно на стоманени продукти. Фирмата е създадена през 1992 г. и е част от групата „Тисенкруп“ от 2005 г. насам.