Зам.-министър Александър Манолев участва в откриването на Годишната среща на търговско-икономическите съветници

Зам.-министър Александър Манолев участва в откриването на Годишната среща на търговско-икономическите съветници

Стартирали сме пълен анализ къде има ситуирани служби по търговско-икономически въпроси на България зад граница, какви пазари покриват и какви са резултатите, които постигат. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на Годишната среща на търговските аташета на България зад граница. На откриването присъстваха и министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Ще въведем и периодично провеждане на видео конферентни разговори, за да се подобри връзката с политическото ръководство на министерството и да има ясна отчетност и координация на приоритетите“, допълни той. В своето изказване зам.-министър Манолев акцентира, че очаква СТИВ по места да бъдат активни и да използват всяка възможност да популяризират възможностите за инвестиции в България. „Индустриалните зони са локации, към които трябва да насочим чуждестранните компании, които имат интерес към страната ни“, посочи Александър Манолев и даде пример с Кърджали където само месец след обявяването на намерение за изграждането на подобна зона, вече има и заявен сериозен интерес за инвестиция.

“От началото на годината имаме 15 сертифицирани проекта по Закона за инвестициите, които са на обща стойност 181 милиона лева. С тяхното реализиране ще бъдат разкрити 4250 работни места, стана ясно от неговото изложение. „Това е добро начало, но можем много повече. Затова още веднъж се обръщам към Вас – бъдете активни и използвайте всяка възможност. Имате пълна подкрепа на Министерството на икономиката, но очакваме сериозни резултати“, обърна се Александър Манолев към българските търговски аташета.