Александър Манолев е назначен за заместник-министър на икономиката

Александър Манолев е назначен за заместник-министър на икономиката

Със заповед на министър-председателя на Република България Бойко Борисов Александър Манолев е назначен за заместник-министър на икономиката. Той е възпитаник на един от най-добрите икономически университети в света – University College of London (Великобритания) и има дългогодишен опит в частния и публичния сектор.

През годините е заемал ръководни позиции в редица компании. Притежава опит в работата с европейски фондове и програми, като е отговарял за тази сфера в Националното сдружение на общините на Република България.

Заемал е поста заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до предсрочните избори през март 2017 г., когато е избран с рекорден брой преференциални гласове – 6 703 за народен представител от I МИР Благоевград.

Преминал е редица специализации в България и чужбина, сред които “Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; “Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College of London; “Инвестиции в развиващи се пазари”, Джей Пи Морган, Лондон.

Владее английски, испански, гръцки и руски език. Семеен с две деца.